woensdag 24 juli 2013

Geslaagde sponsortoertocht in Zuid Limburg


Op zondag 23 juni heeft de door mij georganiseerde sponsortoertocht (voor racefietsers) plaatsgevonden in Zuid Limburg. Oorspronkelijk stond deze gepland in mei, maar vanwege het slechte weer is hij toen verplaatst. Plaats van vertrek was café 't Vöske in Berg en Terblijt. De gastvrije uitbaters van dit café waren deze zondag 2 uur eerder open gegaan om ons te kunnen ontvangen. Samen met Arthur was ik er ook om 8 uur om de nodige voorbereidingen te treffen (o.a. vlaggen ophangen).

Om 9.30 uur waren alle 26 deelnemers klaar voor de groepsfoto en de start. De opkomst was wat lager dan in mei voorzien was, omdat een groot deel van de inschrijvers nu verhinderd bleek te zijn. Jammer voor hun, maar geen ramp, want al deze mensen hadden al wel hun donatie overgemaakt en daar ging het uiteindelijk om :-).

In drie groepen werd er, met een aantal minuten tussenpauze, vertrokken voor een tocht van 105 km. Het weer zat behoorlijk mee. Het was niet koud en afgezien van een enkele regendruppel af en toe, hebben de meeste het behoorlijk droog kunnen
houden. Ik zeg "de meeste" omdat de snelste groep op de laatste klim (Cauberg) overvallen werd door stortregen en helemaal doorweekt terugkwam in Berg en Terblijt. De andere groepen, die achter hun aankwamen, vroegen zich al af waarom er zoveel water door de gootjes van de Cauberg stroomde en hoe al die grote plassen toch op het fietspad naar Berg en Terblijt kwamen, haha :-).

in Lodge 7
Ongeveer halverwege de tocht hebben we gepauzeerd bij Lodge 7, een leuk restaurant in Vaals met een mooi uitzicht over de omgeving. We hebben er heerlijk gezeten en genoten van koffie/thee en heerlijke luxe Limburgse vlaai. Van de eigenaresse van Lodge 7 kreeg ik bij vertrek nog een donatie van 50 euro mee, super!!!

Het was een mooie tocht met veel pittige beklimmingen erin. Voor degene die niet zo vaak in Limburg of in de bergen fietsen was het soms best wel pittig, maar uiteindelijk zijn de groepen keurig bij elkaar gebleven en is iedereen weer zonder kleerscheuren veilig terug gekomen in Berg en Terblijt. Enige pechvogel was Hans van Gastel, die na drie lekke banden in korte tijd besloot terug te lopen naar de startplaats. Voor hem zat de tocht er na 40 km al op, erg jammer. Volgende keer beter Hans!

Na afloop hebben de meeste deelnemers nog gezellig een tijdje in café 't Vöske gezeten en genoten van een heerlijke kop soep, een broodje en/of een drankje. Bij aanvang van de dag had ik een donatiebox van Nierstichting op de bar gezet en daar zouden ze de fooien van de dag in doen. Na afloop heb ik die box uiteraard meegenomen en thuis geleegd en er bleek toch mooi 34,50 euro aan kleingeld in te zitten, die dus door het café aan de actie is geschonken. Een heel mooi gebaar!

Ik ben blij dat het een geslaagde dag is geweest. De reacties van alle deelnemers waren erg positief. "Goed geregeld", "mooie route", "volgend jaar weer!" waren veel gehoorde opmerkingen. Het was ook een leuk bont gezelschap van bijzonder aardige mensen die allemaal de passie voor het fietsen delen en bereid waren een mooie donatie aan de Nierstichting te doen om deel te mogen nemen.
Mede door de hulp van mijn "fietsmaten" (Peter-Paul, Emil, Arthur, Twan en Rudolf), die ook mee zijn geweest naar de Stelvio en die deze dag mee de groepen hebben begeleid, was het een mooie dag en goede afsluiting van mijn Stelvio-actie.

Iedereen super bedankt!

Speciale dank aan Alain Dacier en zijn motard (Maurice) voor het maken van de mooie foto's. Als je alle foto's wilt zien kijk dan op http://www.alaindacierfotografie.nl/FotoAlbums/FietstochtNierstichting.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten