woensdag 6 februari 2013

Workshop Racefietsonderhoud 20 maart 2013 in Nuenen


Op woensdagavond 20 maart 2013 organiseren we in samenwerking met Wielershop Rubino uit Nuenen een workshop racefietsonderhoud. Voor slechts 15 euro kun je deelnemen en maken Sjef Kisters en 2 van zijn beste monteurs je wegwijs in de wereld van het onderhoud aan je racefiets.

De opzet:
  • maximaal 12-15 deelnemers
  • verdeeld over drie monteurs, dus kleine groepen van 4-5 personen, waardoor je alles goed kunt volgen en makkelijk je vragen kwijt kunt.
  • je kunt je eigen fiets meenemen. Per groep kan er een van de fietsen gekozen worden (door de monteur) waar hij zijn demonstratie op geeft en dus ook direct dingen herstelt en/of vervangt. Heb je bepaalde problemen aan je fiets, breng hem dan mee. Het is niet zeker dat jouw fiets aan de beurt komt, maar als er tijd is kan het wel. Je betaalt dan alleen de gebruikte materialen.
  • zaken die zeker aan de orde komen zijn: schoonmaken van de fiets (welke middelen gebruik je)/ vaststellen slijtage (aan remmen, ketting, cassette en tandwielen)/ vervangen van remmen, rem- en derailleurkabels, banden/ afstellen remmen/ afstellen derailleurs/ bepalen lengte ketting/ wikkelen stuurlint/ welke gereedschappen en hulpmiddelen gebruik je, et cetera.
  • er is de mogelijkheid om op de avond zelf aan te geven wat je graag behandeld wilt hebben en vragen te stellen. Als er tijd voor is wordt alles behandeld.
  • op deze avond kun je in de winkel aankopen doen van gereedschappen, materialen (bijv. binnenbanden), voedingsmiddelen, sportdrank, kleding e.d. Van de verkopen van die avond doneert de Wielershop 10% aan de Nierstichting. Een mooi gebaar Sjef! Door jouw aankoop zorg je dus indirect dat er extra geld bij de Nierstichting terecht komt. Mocht je dus dingen nodig hebben, wacht even met kopen tot 20 maart!
Locatie: Wielershop Rubino, De Pinckart 46, 5674 CC NUENEN.

Aanvang: 19.00 uur (zou mogelijk nog 18.30 uur kunnen worden)
Einde: circa 21.30 uur (enige uitloop niet uitgesloten)

Voor koffie/thee en cake bij ontvangst wordt gezorgd. Tussendoor is er een pauze waarin je wat kunt drinken en de winkel kunt bekijken.



Inschrijven doe je als volgt:
  1. stuur een mail met daarin  "aanmelding workshop Nuenen" naar bikebikkel@gmail.com
  2. ik bevestig jouw deelname per mail
  3. zodra ik je deelname bevestigd heb, doe je een donatie van (minimaal) 15 euro op mijn actiepagina
Gedane donaties kunnen niet terug gedraaid worden, dus zijn onherroepelijk.

Ben jij een sportieve racefietser en wil je wat meer leren over het goed onderhouden van je racefiets, wacht dan niet en schrijf je nu in!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten